Technische zaken

Wat hebben we allemaal in het hok om het leven van de kippen makkelijk te maken.

Voer

Voor het voer hebben we voer tonnen hangen. hier gaat per week ongeveer een kilo of 5 voer in.

Drinkwater

Het drinkwater hadden we voor kort nog drinktorens hangen. Hier ging ongeveer 10 liter water in. En werden aan een ketting in het hok op gehangen. Maar door dat de heren in het hok de gewoonte hadden als ze van hun stok af kwamen,ze dan op de toren sprongen. Met als gevolg dat er veel water werd gemorst. zodat het wel eens voorkwam dat ze geen water hadden. hebben we besloten om dit te gaan veranderen.

Nu zitten er in de binnenrennen een automatische drinkwater systeem. dit zijn bakelieten bakjes die gevuld worden door een flottersysteem die buiten de ren staat en is aangesloten is op het drinkwater. het mooie hiervan is dat de kippen in de binnen ren meer ruimte hebben om te lopen en de hokken blijven er ook droger door. zodat je minder ziektes krijgt.

Regeninstallatie

In de buitenren zit een regeninstallatie. nu je zult je denken waarom zit dit er in. De Drentse hoen is een landhoen, die moet dus buiten op het land lopen. Maar doordat wij de buiten ren overdekt hebben worden de kippen niet nat, wat als gevolg is dat dit niet goed is voor de veren van de kip.